MENIU

Sorin Cîmpeanu: Asigur orice elev că examenele naționale se vor da la datele planificate cu prezență fizică

Sorin Cimpeanu/photo: INQUAM

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, la un post TV, că toți elevii vor putea susține examenele naționale, indiferent de situația epidemiologică din țara noastră, la momentul respectiv. Reacția ministrului a fost consemnată la un post de televiziune.

Sorin Cîmpeanu: „Cu toată responsabilitatea, nu va exista niciun elev în această țară care să nu poată susține examene naționale indiferent de situația epidemiologică. Aceste examene naționale sunt de maximă importanță, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Va exista înțelegere și asigur orice elev că examenele naționale se vor da la datele planificate cu prezență fizică.”

Membrul Guvernului a vorbit și despre prezența la clasă a elevilor din anii terminali.

Sorin Cîmpeanu: „Elevii din anii terminali vor merge la școală exact ca și până acum, în scenariile verde și galben, mai mult decât atât, chiar în scenariul roșu vor merge la fel ca în ultimele patru săptămâni care s-au scurs de la începerea semestrului 2. Mai exact, prezența elevilor în clasele terminale a fost situată între 12 și 14 elevi pe clasă. Deci, carevasăzică, acei elevi care au putut și dorit să meargă la școală, au mers la școală.”

Mai multe articole despre:
cimpeanu anul scolar