MENIU

Sorin Cîmpeanu anunță că fără rectificare bugetară, în decembrie nu sunt bani pentru salariile din învățământ

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpenu, a afirmat marți seară că în decembrie vor fi probleme cu plata salariilor din învățământ, dacă nu se face o rectificare bugetară. Câmpeanu a "dat vina" pe execuția bugetară bună din al doiea semestru, in condițiile în care Educația a mai primit aproape 1 miliard de lei și la rectificarea din septembrie. 

Invitat într-o emisiune TV, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă ministerul are bani până la sfârșitul anului: „Avem execuție de 50% pe primul semestru, (...) avem o execuție mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuție atât de bună încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Și nu vom avea o rectificare, dacă nu avem un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar”, a afirmat Cîmpeanu, potrivit edupedur.ro..
 
În septembrie, Ministerul Educației, condus tot de Sorin Cîmpeanu, a primit un plus de 964 de milioane de lei, în condițiile în care proiecția până la sfârșitul anului putea fi cât se poate de clară, neexistând nicio creștere între timp a acestor cheltuieli.
 
La începutul lunii octombrie, imediat după demiterea guvernului Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că veniturile dascălilor vor crește, de la 1 ianuarie, anul următor, cu 8%, pentru a reduce abandonul școlar.