MENIU

Cine va gestiona Ministerul Educației, după demisia lui Sorin Cîmpenu

Sorin Cîmpeanu a demisionat de la șefia Ministerului Educației, după ce în spațiul public a izbucnit un scandal legat de un posibil plagiat al unui curs. Interimatul a fost preluat de ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Cîmpeanu nu a oferit niciun detaliu cu privire la motivele demisiei sale. Potrivit Realitatea Plus, pe surse politice este vehiculat și numele posibiliului înlocuitor. Este vorba de Ligia Deca, Ligia Deca este consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare, care a și lucrat la proiectul "România educată", autoare şi coautoare a numeroase articole şi studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaţionale.

Recent, Cîmpeanu a fost acuzat că ar fi plagiat un curs universitar în 2006, fiind vorba de 13 capitole copiate dintr-un curs, singura sa contribuție fiind eliminarea câtorva cuvinte.

În anunțul demisiei, Sorin Cîmpeanu a scris;

"Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului național de învățământ.

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine."