MENIU

Sorin Cîmpeanu a anunțat CÂND revin elevii la școală, în România - A cui a fost propunerea pentru prezența fizică

CÂND se reia școala cu prezență fizică în România - A cui a fost propunerea revenirii elevilor în bănci

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când se vor întoarce copiii în grădinițele și în școlile din România după vacanța forțată impusă după ce situația epidemică s-a agravat foarte mult.  

Ministrul interimar al Educației a anunțat și a cui a fost propunerea reluării cursurilor cu prezența fizică la finalul semestrului întâi și cum se va proceda pentru aplicarea acestei măsuri în siguranță.

„Elevii de gimnaziu și liceu din școlile publice se vor întoarce la școală cu prezență fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

Este o cerere a Consiliului Național al Elevilor. Am avut consultări cu privire la modalitatea optimă de a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară.

Din consultări, din solicitarea Consiliului a reieșit această soluție. Va face obiectul unui ordin de ministru pentru modificarea structurii anului școlar, care se va semna pe 5 noiembrie, dată la care  vom avea o situație certă din perspectivă epidemiologică, și nu supoziții, așa cum avem în acest moment”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, marți, la un post TV.

Elevii au intrat în vacanță forțată de două săptămâni după accelerarea gravă a infectărilor în România, din 25 octombrie până în 8 noiembrie. Într-o lună de școală, impusă cu prezență fizică după decuplarea de rata de infectare de 6 la mie, numărul elevilor şi preşcolarilor infectaţi a crescut de aproape 16 ori. Astfel, s-au infectat 16.316 preşcolari și elevi și de trei ori mai puține cadre didactice - 5.425, din 13 septembrie până în 13 octombrie. 

„Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, pentru gimnaziu și liceu, școala, conform propunerii Consiliului Național al Elevilor, agreat de Ministerul Educației, poate începe de 3 ianuarie, așa cum a început mulți ani, și semestrul întâi se poate finaliza, vineri, 14 ianuarie.

Pentru copiii din grădinițe și elevii din învățământul primar, pentru că au doar o săptămână de vacanță suplimentară, nu este nevoie să înceapă școala pe 3 ianuarie, ei vor putea începe pe data de 10 ianuarie, urmând să facă în zilele de 10-14 ianuarie școală cu prezență fizică”, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citește și Ministrul Educației, despre recuperarea vacanței: „Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2”