MENIU

Sorin Cîmpeanu: 10% dintre elevi vor continua cursurile online săptămâna viitoare. Numărul celor prezenți în clase crește cu 100.000

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunțat, vineri seară, că, ”din păcate”, 10% dintre elevi, respectiv 300.000, vor continua și săptămâna viitoare cursurile online. Ministrul Educației a precizat, în schimb, că cei care se vor prezenta fizic în clase nu vor trebui să mai poarte masca de protecţie când se vor afla în curtea școlii. 

Cîmpeanu a anunțat că numărul elevilor care vor merge fizic la școală se ridică la 2,6 milioane, cu 100.000 mai mulți față de săptămâna aceasta. 

În cazul celor care trebuie să continue cursurile online, aceștia sunt din 654 de localităţi unde rata de infectare este mai mare de 1 la mie.

”Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi şi săptămâna viitoare să fie în online. Este vorba de elevii din şcolile din cele 654 de localităţi în care rata de infectare este mai mare astăzi de 1 la mie. Toţi ceilalţi elevi, în număr de peste 2,6 milioane, care învaţă în cele 2.527 de localităţi în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, vor putea merge săptămâna viitoare la şcoală cu prezenţă fizică. Să sperăm că vinerea viitoare, pe 21 mai, vom avea şansa unei rate de infectare sub 1 la mie în multe localităţi, între care şi Bucureştiul”, a spus Cîmpeanu la un post TV. 

Ministrul Educației a mai anunțat că săptămâna viitoare se va putea renunţa la masca de protecţie în spaţiile deschise, în curtea şcolii.
”Ministerul Educaţiei a transmis astăzi către şcoli să păstreze orarul decalat, pauzele decalate care să evite aglomerările de elevi în curtea şcolii. Se va putea renunţa la obligativitatea portului măştii (...) Masca de protecţie rămâne obligatorie doar în spaţiile închise”, a adăugat Cîmpeanu, potrivit hotnews.