MENIU

Sorin Oprescu şi-a amânat un termen prin metoda "protocoalele SRI"

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, a obţinut, miercuri, o nouă amânare în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, după ce avocatul său a cerut informaţii despre implicarea SRI. 

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, a ajuns spre finalul şedinţei, după ce avocatul său a cerut retrimiterea către DNA a unei adrese prin care se cer informaţii cu privire la modul în care s-a implicat Serviciul Român de Informaţii în instrumentarea dosarului, în baza protocolului încheiat cu DNA, scrie cetateanul.ro.

Noul termen în dosar a fost stabilit pentru 23 mai.

Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Oprescu, alături de foşti sublaterni şi oameni de afaceri a ajuns la Tribunalul Bucureşti pe 20 noiembrie 2015, iar primul termen a fost şase luni mai târziu.

Sorin Oprescu este acuzat că a primit 25.000 de euro, dintr-o sumă totală de 60.000 euro, pretinsă ca mită în schimbul semnării unor contracte de lucrări cu diverse firme.

După desecretizarea protocoalelor DNA-SRI, fostul baron PSD de Prahova Mihai Cosma și fiul acestuia, Vlad Cosma, au cerut şi au obţinut rejudecarea dosarului în care deja fuseseră condamnați, în primă instanță, la opt și respectiv 5 ani de închisoare, pentru mită și trafic de influență.

Pe baza acestui precedent, mulţi inculpații celebri, precum Elena Udrea, Alina Bica, Rudel Obrejam Radu Mazăre,  au invocat ,,fabricarea'' probelor, care urmare a acestor protocoale, pentru a scăpa de răspunderea penală. 

Mai multe articole despre:
primar Vlad Cosma Sorin Opescu