MENIU

Sondaj CURS: PSD scade, USR+PLUS şi ALDE cresc, PNL pe locul patru

Sondaj Europarlamentare

PSD şi PNL scad în sondaje, în timp ce USR+PLUS şi ALDE îşi consolidează poziţiile în opţiunile electorale pentru europarlamentare, la nivelul Bucureştiului, arată un sondaj al Centrului de Sociologie Urbană și Regională - CURS, publicat vineri de stiripesurse.ro.

Potrivit cercetării efectuate în perioada 21 februarie - 11 martie, dacă duminica ar fi alegerile europarlamentare, PSD ar fi votat de 26% (o scădere de 6 procente față de studiul anterior).

În schimb, Alianța 2020 USR+PLUS are o creştere faţă de sondajul anterior, până la 23%. În studiul anterior, cele două formaţiuni au fost prinse separat cu scorurile de 15% şi, respectiv, 7%.

ALDE înregistrează 19% din opțiunile respondenților, în creștere cu patru procente faţă de sondajul anterior.

PNL ar atinge un scor de 17%, în creştere cu 2 procente față de studiul anterior, în timp ce Pro România ar obţine 8%, iar PMP 6%.

PNL aruncă pe piață un sondaj în care depășește PSD în intenția de vot

Al II-lea sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București a fost realizat pe un volum eșantion de 1067 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților, în perioada: 21 februarie - 11 martie 2019. 

Cercetarea va fi făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți, potrivit ştiripesurse.ro.

Mai multe articole despre:
PSD sondaj ALDE PMP Pro Romania USR+PLUS PNL; CURS