MENIU

Şoferul a omorât o mamă sub ochii fetiţei de doar 7 ani. Reacţia sa: "Uite, am stricat şi maşina"

Un accident de circulaţie înfiorător a avut loc într-o zonă aglomerată a municipiului Bacău. Un şofer beat a scăpat maşina de sub control şi a intrat într-o femeie de 36 de ani care mergea pe trotuar cu fetiţa ei, de 7 ani.

Accidentul s-a petrecut în seara zilei de joi, 1 septembrie, în jurul orei 19.50, pe strada Calea Mărăşeşti din Bacău, după ce şoferul de 59 de ani, băut fiind, a pierdut controlul volanului şi a ajuns pe trotuar, unde a lovit două femei. Ulterior, autoturismul condus de bărbat a intrat într-un stâlp de iluminat. Una dintre femei, în vârstă de 36 de ani, se afla pe trotuar împreună cu fetiţa ei, în vârstă de 7 ani.

A reuşit să-şi ferească în ultimul moment copilul, dar a fost spulberată de autoturismul scăpat de sub control. Mama a murit pe loc, eforturile ulterioare de resuscitare făcute de medici nemaiavând niciun efect.

Medicii spun că fetiţa a scăpat fără să fie atinsă, însă a suferit un şoc emoţional extrem de puternic şi va avea nevoie de consiliere psihologică. Şoferul, Valerică K., aflat în stare ebrietate, s-a dat jos din maşină şi s-a aşezat pe trotuar. A avut un dialog halucinant cu unul dintre martorii scandalizaţi de gravitatea accidentului.

Şofer:"Am greşit, uite, am stricat şi maşină"

Martor: "Las-o dracu' de maşină! Uite, ai omorât un om!"

Şofer: "Da, mă, recunosc. Ce să fac?" ”În urma accidentului, una dintre femei a murit, iar cealaltă (n.r. - în vârstă de 22 ani) a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,93 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru, scrie Agerpres.