MENIU

Șoferița care a aruncat un polițist de pe motocicletă în Buzău, după o urmărire ca-n filme, REȚINUTĂ. Care este decizia judecătorilor

Accident grav în Buzău. Motocicleta unui polițist a fost agățată de o șoferiță și proiectată într-un taxi. Femeia, reținută, după fuga de la locul accidentului

Un polițist a fost aruncat de pe motocicletă după ce a lovit frontal un taxi în timp ce era pe urmele unei șoferițe vitezomane. Motocicleta a explodat în urma impactului. Femeia care a fugit de polițist a fost arestată preventiv, i s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de tentativă de omor prin ultraj și părăsirea locului accidentului. 

 

În timp ce conducea o mașină roșie pe sensul de mers Buzău spre Ploiești, o șoferiță de 32 de ani, ar fi schimbat intenționat direcția de mers, la ieșirea din Buzău, pe Calea Eroilor, și a agățat motocicleta de poliție, care se deplasa în același sens. În urma impactului, motocicleta a ricoșat într-o altă mașină și a luat foc. Politistul a fost rănit, însă s-a ridicat repede în picioare și a chemat ajutor prin stație. 

Când au văzut întreaga întâmplare, oamenii din zonă au sărit să stingă flăcările. Sindicatul EUROPOL le mulțumește, apreciind că „o minune a facut ca Adrian, polițistul rutier, să nu fie lovit de taximetrist, scăpând astfel cu viață”, într-unn mesaj postat pe Facebook.

Accidentul s-a soldat cu rănirea poliţistului în vârstă de 29 de ani, care a fost preluat apoi de ambulanţă pentru îngrijiri medicale.

„Agentul de poliție a ajuns în dreptul autoturismului, pe banda doi, unde i-a solicitat șoferiței să oprească autoturismul pe dreapra, moment în care aceasta a virat cu intenție la stânga, către motociclist, pe care l-a acroșat, acesta intrând în coliziune cu un alt autoturism taxi, care se deplasa pe contrasens regulamentar”, a declarat comisar-șef de poliție Dinu Silviu, șeful serviciului rutier Buzău, la Realitatea PLUS.

Femeia a fost prinsă de alte echipaje de poliţie în afara oraşului la aproximativ 10 kilometri de locul producerii evenimentului rutier. În urma anchetei , oamenii legii au stabilit că aceasta ar fi efectuat manevra în mod intenţionat pentru a scăpa de cel care o urmărea.

După accidentul produs miercuri seară, femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia de joi a magistraților de la Judecătoria Buzău nu este definitivă.