MENIU

Viceprimar PSD, despre șoferii de TIR: Iau 2.000 de euro că stau și învârt de un volan

Viceprimar PSD, despre șoferii de TIR: Iau 2.000 de euro că stau și învârt de un volan

Viceprimarul orasului Vulcan, judetul Hunedoara, pesedistul Cristian Merisanu, a declarat ca soferii romani prefera sa plece cu TIR-ul ca sa nu munceasca si sa nu aiba sefi.

El a spus, intr-un interviu acordat MondoFM, ca acestia "fug de raspundere" si refuza sa munceasca, incasand 2.000 de euro pentru ca "invart de un volan".

"Sunt foarte multi copii, tineri care s-ar regasi in aceste scoli profesionale, dupa care sa isi gaseasca un loc de munca. Dar am chemat clase de copii de clasa a 12-a care termina acum confectii, sa vina sa vada cam care e oferta. A venit profesoara si a asteptat doua ore si n-a venit nici macar un elev. Erau trei firme care recrutau. Adica eu, daca eu terminam liceul si aveam un profil si aveam posibilitatea sa vad trei locuri de munca, eu m-as fi dus alergand. Acum pur si simplu nu i-a interesat... Acum este cu plecatul asta. Este si diferenta asta mare de salariu intre Europa si Romania. Ca pleaca pe TIR si ia 2.000 de euro si tot sa nu munceasca... ca sta si invarte de un volan. Este munca, dar fuga de raspundere de sef, poate de un colectiv... sa zicem ca poate sunt mai independenti", a afirmat viceprimarul Cristian Merisanu, citat de ziare.com.

Intr-o interventie ulterioara, Merisanu a explicat ca a facut doar "o comparatie nefericita cu soferii de TIR", declaratiile sale fiind scoase din context.

Mai multe articole despre:
şofer de tir Cristian Merisanu