MENIU

Șofer beat și fără permis, prins de două ori la volan în aceeași zi - Polițiștii au deschis dosar penal

Șofer beat și fără permis, prins de două ori la volan în aceeași zi - Polițiștii au deschis dosar penal

Un șofer din Galați, fără permis, a fost prins beat la volan de două ori, în doar câteva ore de polițiști.

Un șofer din Galați a fost prins băut și fără permis la volan, iar la 3 ore după ce polițiștii l-au sancționat, a fost prins din nou. 

Tânărul de 28 de ani a fost tras pe dreapta pentru un control de rutină, iar polițiștii au descoperit o alcoolemie de 0.85 miligrame în aerul expirat. Șoferul avea și permisul suspendat și a fost dus la Spitalul Județean Vaslui pentru recoltarea de probe biologice.

„Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

După doar trei ore, tânărul șofer a fost prins din nou, dar de polițiștii vasluieni. Supus controlului etilotest, polițiștii au observat că alcoolemia a mai scăzut și avea o concentrație de 0,74 miligrame pe litru alcool pur și a fost dus, din nou, la același spital pentru probe biologice.

Polițiștii l-au reținut pe tânărul gălățean și i-au deschis un dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.