MENIU

Şofer băut, accident cu un autotren. Detaliul care i-a uluit pe poliţişti

Un şofer băut din Baia Mare a scăpat ca prin minune, după ce a intrat cu 120 km pe oră într-un autotren care circula regulamentar din sens opus. Din primele cercetări, conducătorul auto nici măcar nu a avut intenţia de a frâna pentru a evita impactul. Acesta a ajuns la spital, unde medicii s-au minunat când au văzut că rănile suferite sunt superficiale.

Şoferul maşinii circula cu viteză, iar într-o curbă la dreapta, înainte de trecerea peste calea ferată, a trecut pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autoturen înmatriculat în Republica Moldova. TIR-ul circula regulamentar din sens opus, iar şoferul acestuia nu a mai putut evita impactul violent. La faţa locului, poliţiştii au găsit acul vitezometrului de la autovehicul blocat la 120 km/oră şi nicio urmă de frânare.

Pasagerul tirului îşi aminteşte accidentul: „Noi veneam dincolo, am trecut calea ferată încetişor şi l-am văzut că are viteză mare de acolo. Îi spun colegului, şoferului, ia o leacă mai pe dreapta că vine în noi. A luat în dreapta dar el o mers aici în curbă așa acolo. El o rămas blocat acolo, ne-am dat jos și venit repede pompierii și l-au scos".

În urma impactului, şoferul autoturismului, care avea o alcoolemie mult peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, a scăpar doar cu răni superficiale.

„Am sosit la locul accidentului, am găsit accidentatul ieșit din mașină. Prezintă un traumatism cranio-facial minor, cu o plagă frontală, escoriații la nivelul mâinilor și a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru investigaţii suplimentare”, spun cei de la SMURD.

Şoferul care a provocat accidentul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai multe articole despre:
accident beţie autotren accident frână