MENIU

ȘOCANT! Medicul care a uitat în corpul unei fetiţe pansamentele sterile folosite la operaţie a scăpat nepedepsit

Foto arhivă

Un medic care a uitat în corpul unei fetiţe pansamentele sterile folosite la operaţia de apendicită a scăpat nepedepsit. Parchetul de pe lângă Judecatoria Sinaia a clasat dosarul pe motiv că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost savarşită cu vinovăţia prevazută de lege. Părinţii fetiţei au contestat soluţia de clasare, dar Judecătoria a respins ca nefondată acţiunea lor. 

Mama fetiței este indignată de decizia instanței, dar și de atitudinea medicului care i-a operat copilul. Acesta nu numai că nu și-a recunoscut greșeala dar a și negat că fetița ar fi fost operată la spitalul său.

„Cu toate că avem atâtea dovezi, atâtea lucrui care s-au întâmplat cu adevărat în acel spital de la Sinaia, acel domn doctor Bărbuța a uitat pansamentele, atât el cât și echipa și nu răspund cu absolut nimic. Acest domn doctor a negat tot, ba chiar că nici copilul nu a fost operat la spitalul din Sinaia”, spune, indignată Maria Marcu, mama fetiței.

Avocatul familiei susține că ancheta făcută de colegii medicului nu a fost făcută corect.

„Două expertize care au încercat într-un fel sau altul erau făcute tot de către medici ca să dezvinovățească o culpă directă. Culpa medicală și tragerea la răspundere penală în acest caz nu s-a putut stabili”, spune Daniel Gașpar.

Deși a fost găsit nevinovat de instanță, doctorul a contestat decizia pe motiv că această le permite părinților să-i ceară despăgubiri.

„Medicul n-a fost mulțumit de această soluție. În acel moment el a contestat, dorind să obțină o soluție cum că nu există fapta, dar fapta există”, a mai spus Gașpar.

Acum familia îl va ataca pe medic în instanță pe cale civilă pentru a cere daune materiale.