MENIU

ŞOC pentru 15 elevi care au luat bac-ul la Iaşi! Ce s-a întâmplat după contestaţii

<p>ŞOC pentru 15 elevi care au luat bac-ul la Iaşi! Ce s-a &icirc;nt&acirc;mplat după contestaţii</p>

Creştere de un punct a procentului de promovabilitate de la bacalaureat, pe judeţ, după contestaţii. Mulţi dintre contestatari au avut însă neşansa de a primi în final o notă mai mică, unii chiar o notă sub 5, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Procentajul de promovare a bacalaureatului a crescut de la 73,67% până la 74,75%, în Iaşi, în urma contestaţiilor, Iaşul fiind pe al treilea loc la nivel naţional. Din cele 1.288 teze recorectate, 361 de note au fost modificate în plus, iar 119 în minus, iar la nivelul întregului judeţ, în urma contestaţiilor, încă 53 de candidaţi au promovat examenul, 13 dintre aceştia aveau media anterioară între 5 şi 5,99, având promovată fiecare teză dar fără a avea media peste 6. Restul candidaţilor au avut nota sub 5 la o anumită disciplină, media lor generală fiind peste 6.

Conducerea ISJ a precizat că au existat şi note peste 5 care au scăzut sub 5 în urma reco­rec­tărilor, în număr de 15, în timp ce 66 de note au urcat peste cinci. Cea mai mare diferenţă de notare în urma contestaţii a fost de două puncte, la o teză de la Anatomie şi Fiziologie.

„Ar fi de remarcat fap­tul că diferenţele dintre pri­ma notare şi cea de la contestaţii merg de la 0,50 până la 1,5. O singură situaţie mai diferită: avem o diferenţă de două puncte la Anatomie şi Fiziologie, situaţie care va fi analizată dacă este o greşeală de calcul sau o nea­tenţie în evaluare“, a declarat, prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Citeşte mai mult pe ziaruldeiasi.ro. 

Mai multe articole despre:
contestaţii bacalaureat 2014 BAC 2014