MENIU

Soare cu dinţi, lapoviţe şi ninsori. Prognoza meteo pe trei zile

Soare cu dinţi, lapoviţe şi ninsori. Prognoza meteo pe trei zile

Sâmbătă, vremea va fi uşor mai rece decât în mod obişnuit pentru această dată din an. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi în regiunile vestice, nordice şi centrale, local vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. În zona montană se va semnala lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.

Şi în Capitală, vremea se va menţine rece pentru această perioadă. În prima parte a zilei vor fi condiţii de ploaie slabă. Maxima va fi de 11...12 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros în zona Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, în timp ce în restul zonelor montane înnorările se vor accentua treptat seara dar mai ales în cursul nopţii. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare în masivele nordice şi mixte în restul masivelor montane. Vor fi 2 grade la Paltinis şi Predeal, 1 la Semenic, 0 la Sinaia, 2 la Arieseni şi -5 pe Ceahlau Toaca.

Duminică, vremea se va menţine uşor mai rece decât normalul termic al acestei date calendaristice. Astfel, temperaturile maxime, vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, cu cele mai ridicate în vestul Olteniei. Se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ. Local în jumătatea de vest şi izolat în rest vor fi mai ales ploi, iar în zonele montane şi submontane vor fi ninsori sau lapoviţe. Pe arii restrânse se va produce brumă.

În Capitală, trecător, va ploua slab. Dimineaţa, în jur de 1 grad şi condiţii de brumă şi la amiază, in jur de 11 grade.

Luni, temperatura va marca o creştere, caracterizând un regim termic normal pentru această dată din an. Temperaturile maxime peste 10 grade în aproape toată ţara, ajung la 15 grade la Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu poate şi 16-17 grade în sudul Olteniei. În regiunile sudice, vestice şi parţial în cele centrale, doar pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Se va produce brumă în regiunile nordice şi centrale şi pe arii mai restrânse în rest.

În Bucureşti, vremea se va încălzi. 0-2 grade dimineaţa şi condiţii de brumă şi 13-14 grade la amiaza.





Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo