MENIU

Soțul Alinei Bica, plasat sub control judiciar, după audierea de la DIICOT

Mircea Octavian Bica, soțul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, a fost adus miercuri la sediul DIICOT din Brașov, pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală. După  audieri, acest a fost plasat sub control judiciar. 

Procurorii DIICOT — Structura Teritorială Brașov au efectuat, miercuri dimineața, 17 percheziții în județul Brașov, dintre care 6 percheziții au fost făcute la locuințele unor persoane din localitățile Jibert, Lisa și Făgăraș, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

În urma perchezițiilor, 11 persoane au fost ridicate și duse la audieri, printre care și soțul Alinei Bica, Mircea Octavian Bica. Procurorul șef al DIICOT Brașov, Cătălin Borcoman, a declarat că Mircea Bica este suspectat că a comis, prin intermediul unei firme, două infracțiuni de evaziune fiscală, în cuantum de 88.000 lei și o tentativă la infracțiunea de evaziune fiscală.

În acest dosar, sunt implicate trei firme din Făgăraș care activează în domeniul construcțiilor, care beneficiau de lucrări publice, iar pentru a nu plăti impozit pe profit și TVA au folosit firme "fantomă", prin intermediul cărora erau înregistrate cheltuieli fictive. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 10 milioane lei, din care 7 milioane lei din evaziune fiscală și 3,4 milioane lei din infracțiune de spălare de bani.

Cătălin Borcoman a precizat că Mircea Bica nu a făcut parte din gruparea de evaziune fiscală, însă firma sa a relaționat cu una din societățile implicate în acest caz. În ultima declarație de avere depusă în anul 2014 de Alina Bica în calitate de șefă a DIICOT, Mircea Bica apare ca acționar unic la firma de consultanță SC Industrial Solutions SRL, de unde a obținut un venit de 83.500 lei, iar la Biosfera Fruct SRL (plantație de afine) apare ca angajat, cu un venit anual de 3.372 lei.