MENIU

Șmecherii de la sectorul 5. De ce nimeni nu-i atinge. Șeful Poliției Locale, prins băut la volan, e tot în funcție

Tot mai multe scandaluri se leagă în ultima vreme de Sectorul 5 al Capitalei, mai cu seamă de primărie și poliție. Au fost descinderi la Primărie legate de fondurile locale, un director de companie locală a primit o primă de 21 de mii de euro, iar șeful poliției locale e încă în funcție în ciuda condamnărilor care îl vizează. 

Procurorii și polițiștii au descins la Primăria Sectorului 5 în urmă cu câteva săptămâni. Anchetatorii au ridicat mai multe documente legate de fonduri locale care au ajuns la o organizație non guvernamentală.

Mai exact, există informații potrivit cărora o organizație care ar fi fost deținută de fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea, ar fi beneficiat sistematic în anul 2020 de fonduri publice locale ale Primăriei Sectorului 5. Este vorba despre fonduri în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa în mod direct mai multe bunuri și servicii la prețuri supraevaluate. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

DIRECTORUL CARE-ȘI FĂCEA TREBURILE CASEI CU ANGAJAȚI AI PRIMĂRIEI, PREMIAT CU 4.000 DE EURO PE LUNĂ

Tot primăria sectorului 5 a plătit în luna iunie 21 de mii de euro drept primă unui director de companie publică. Florin-Niculae Titică a încasat așadar într-o singură lună salariul de 4.000 de euro în mână, plus prima care reprezintă 16 mii de euro net. Este același director pe care procurorii l-au prins, cu ajutorul Google Maps, în timp ce îi punea pe angajații instituției să îi planteze copaci în curte.

ȘEFUL POLIȚIEI LOCALE E TOT ÎN FUNCȚIE, CU 2 INFRACȚIUNI LA ACTIV

Un alt scandal este legat de șeful Poliției Locale din Sectorul 5 al Capitalei care a rămas în funcție deși are două infracțiuni la activ. Florin Chioran a fost prins băut la volan în anul 2016. Când a fost oprit de polițiștii de la rutieră, el a spus că a mâncat ciuperci în oțet și a băut suc. Abia când a ajuns la IML a recunoscut că a băut jumătate de litru de pălincă înainte de a urca la volan. 

La doi ani si jumatate de la incident, el a fost depistat din nou la volan. A fost prins fără permis de conducere si a zis ca a condus doar 100 de metri deși permisul era suspendat. 

Dosarul penal deschis pe numele Directorului general al Poliției Locale Sectorul 5 a înglobat ambele infracțiuni. El a fost trimis în judecată extrem de târziu, abia pe 11 noiembrie 2021. A primit o pedeapsă cu amânare, ceea ce înseamnă că dacă nu comite nicio infracțiune timp de doi ani cazierul va fi curat.