MENIU

Situație tensionată la Moscova: Casa disidentului rus, Alexei Navalnîi, percheziționată. Oamenii legii au SPART ușa, spune soția

Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse

Au fost percheziții in Rusia, în locuința lui Aleksei Navalnîi, dar și la sediul fundației sale. Soția opozantului rus nu le-a permis să intre, iar Navalnîi susține că oamenii legii i-au spart ușa. 

Avocatul familiei le-a declarat jurnaliștilor că și la Fundația Anti-Corupție a lui Navalnîi au mers mascații și au căutat documente.

Și fratele lui Alexei s-a trezit cu polițiștii la ușa apartamentului său din Moscova.

În paralel, Autoritatea pentru Telecomunicaţii a anunţat că va sancţiona toate platformele online pentru distribuirea unor mesaje în care minorii au fost îndemnaţi să participe la protestele opoziţiei.

În tot aces timp, situația continuă să fie tensionată în Rusia ca urmare a arestării disidentului rus, la mijlocul acestei luni.

Situația se datorează, pe de o parte, liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, care ignoră apelurile comunității internaționale care a solicitat eliberarea imediată a lui Navalnîi și a susținătorilor săi, acuzând o încălcare a drepturilor omului.

De cealată parte, protestele ce solicită eliberarea lui Navalnîi s-au extins şi dincolo de granițele Rusiei. Astfel, sute de oameni au ieșit, ziele trecute, în stradă în Los Angeles, Praga sau Berlin.