MENIU

Situație îngrijorătoare din cauza COVID, la Brașov, unul dintre cele mai afectate județe. Raed Arafat: "Suntem într-o situație mai deosebită”

Județul Brașov se află printre cele mai grav afectate de epidemia de COVID-19. Din cele 1.345 de cazuri raportate astăzi, 55 au fost înregistrate în Brașov. Prezent la Braşov, pentru o vizită pe şantierul din curtea Spitalului Judeţean, unde se amenajează unitatrea modulară de ATI, secretarul stat a declarat că, pentru început, aceasta nu va funcţiona la capacitate maximă cu locuri de terapie intensivă.  

Prezent, joi, la Brașov, secretarul de stat în Ministerul Sănătății - Raed Arafat a menționat că situația este una deosebită.

"Suntem într-o situație mai deosebită și soluțiile nu pot să se bazeze numai pe o singură unitate sanitară. Este normal să ai și o colaborare cu alte unități sanitare și este normal ca lumea să înțeleagă că situația este una de excepție și soluțiile sunt unele de excepție", a declarat Raed Arafat.

Guvernul va dota spitalul cu echipamente pentru tratarea bolnavilor COVID în stare gravă

Șeful DSU a declarat că primul pacient critic ar putea fi tratat la noua Secţie modulară ATI din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov la sfârșitul lunii august. "Echipament este, există ventilatoare, există injectomate, monitoare, nu se pune problema de echipamente".

Mai multe articole despre:
raed arafat