MENIU

Situație DRAMATICĂ în Prahova! Zeci de centre de vaccinare anti-COVID rămân închise din cauza lipsei de personal medical

Vaccinare judetul Prahova/sursa foto: Profi Media

Zeci de centre de vaccinare din județul Prahova nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical. În aceste condiții, Instituția Prefectului Prahova a revenit cu un apel adresat acelora care se pot implica în campania de imunizare anti-SARS-COV-2. Conform Realitatea de Prahova, 25 de centre de vaccinare nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical, iar în 20 de localități imunizarea populației ar putea fi întârziată.

”În județul Prahova se caută personal medical de specialitate, care să asigure buna desfășurare a procesului de vaccinare anti COVID-19. Implicarea în campania de vaccinare poate suplimenta veniturile persoanelor calificate să desfășoare activități medicale cu sume considerabile. Un medic poate câștiga în campania de vaccinare anti Covid-19 circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat. În baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităților în care vor funcționa centrele de vaccinare vor plăti 90 lei / oră pentru medici, 45 lei /oră pentru asistenți și 20 lei /oră pentru registratori. Modelul de contract și sumele aferente sunt stabilite prin Ordin de Ministru și vor fi decontate din bugetul de stat”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până ieri, în județ au ajuns 87.873 de doze de vaccin anti SARS-COV-2, dintre care 68.553 doze Pfizer/BioNTech, 8.520 produse de compania Moderna și 10.800 de doze AstraZeneca. Din total, au fost administrate 75.443 de doze, până ieri la ora 13:30. Până în prezent, în Prahova, 25.839 de persoane au fost imunizate și cu cea de-a doua doză de vaccin.

Mai multe articole despre:
Prahova vaccinare covid romania