MENIU

Situație de criză la Spitalul Craiova. Manager: Am cerut sprijinul autorităților locale pentru a putea angaja rapid personal specializat de terapie intensivă

Sursa foto: Arhivă

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Laurențiu Ivanovici, a declarat, luni, că unitatea sanitară are nevoie de mai mulți medici pentru a putea să facă valului de pacienți cu care se confruntă.

„Ieri ne-am confruntat cu o situație fără precedent, 30 de pacienți în Unitatea de Primiri Urgențe care aveau necesar de oxigen, pacienți confirmați cu COVID-19, locurile fiind limitate și în acest sector, a trebuit să luăm o decizie rapidă de a redeschide un sector al Unității de Primiri Urgențe care a fost recent renovat. Am mutat o parte din pacienți acolo, doar 8 dintre pacienți, pentru că nici instalația de oxigen de acolo nu ar fi făcut față la un număr mai mare. Ne-am descurcat. Ne punem problema ce vom face de aici încolo dacă numărul pacienților care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe va crește în continuare, și se pare că asta se va întâmpla. Avem nevoie de personal”, a precizat managerul SJU Craiova, la un post TV.

Întrebat cum ar putea fi de ajutor autoritățile locale, acesta a explicat: „Practic, funcționăm cu o altă secție de terapie intensivă. Repet, acești pacienți au nevoie de terapie intensivă. Am cerut sprijinul pentru a putea angaja rapid personal specializat de terapie intensivă, sigur că e foarte complicat să și găsim, dar facem tot ce depinde de noi, și cu resursele pe care le avem am reușit să facem față situației de criză cu care ne-am confruntat ieri”.

Managerul SJU Craiova exclude ipoteza transformării unități sanitare în spital Covid: „Este imposibil. Noi tratăm cu prioritate pacienți non-Covid, avem internați 600 de pacienți non-Covid în momentul acesta. Nu putem face asta și nici nu avem de gând”.

Bilanț coronavirus 27 septembrie

S-au înregistrat 5.655 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 109 decese, 1.218 cazuri grave internate la ATI.

Până astăzi, 27 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.199.761 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 947 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 
1.098.795 de pacienți au fost declarați vindecați.