MENIU

Situație revoltătoare la Spitalul de Arși din Capitală.Mai multe seturi de analize ridică suspiciuni

Anchetă la Spitalul de Arşi. Corpul de control al primului ministru ridică documente
Situație revoltătoare la Spitalul de Arși: Capitală. Mai multe seturi de analize ridică suspiciuni
Situație revoltătoare la Spitalul de Arși: Capitală. Mai multe seturi de analize ridică suspiciuni

Situație revoltătoare la Spitalul de Arși din Capitală. Mai multe seturi de analize realizate în laboratorul unității sanitare ridică suspiciuni. Din cauza aparaturii vechi, de multe ori, probele sunt evaluate greșit. Dovadă stau documente medicale obținute în exclusivitate de Realitatea TV.

În unul dintre acte scrie negru pe alb că un tratament cu antibiotice funcționează în eliminarea unei infecții cu stafilococ auriu. În același timp, scrie și că antibioticul nu ar funcționa.

Medicii au notat cu semnul întrebării buletinul de analize. Ce este de făcut în această situație? Ei trebuie să știe exact cu ce antibiotic pot trata bacteriile. Dacă medicamentul nu funcționează, atunci există riscul de sepsis.

"În primul rând, nu este un laborator acreditat, nu e prima oară când atât laboratorul privind microbiologia, dar și celelalte investigații paraclinice, celelalte analize, dau erori. Tare îmi este teamă că și atunci când s-a recoltat de la pacienții de la Colectiv s-au dat cam aceleași rezultate eronate. De rezultatul analizelor de laborator depinde politica terapeutică care de multe ori trebuie să fie foarte precisă. În caz contrar, aici vorbim de diferența între viață și moarte", a declarat, pentru Realitatea TV, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor in România, Vasile Barbu.

Reprezentanții Spitalului de Arși au fost contactați de Realitatea TV, însă nu au dorit să dea un punct de vedere oficial.

 
Mai multe articole despre:
bacterii analize medicale Spitalul de Arşi