MENIU

Siropul din coji de nuci verzi are efecte uimitoare asupra sănătăţii. Iată cum se prepară

Siropul din coji de nuci verzi are efecte uimitoare asupra sănătăţii. Iată cum se prepară

Folosite sub formă de macerat, decoct, tinctura sau sirop, cojile verzi ale nucilor sunt un veritabil leac pentru o serie de afecţiuni. Acestea sunt foarte bogate în iod şi taninuri, cu efecte antiinfectioase, depurative şi stimulatoare ale tiroidei. Iată cum pot fi folosite cojile verzi de nucă:

1. Tinctura din coji de nuci

Umpleţi un borcan cu coji de nucă şi turnaţi alcool alimentar, votcă sau ţuică de casă, cât să le acopere. Se lasă la macerat 14 zile, apoi se filtrează. Această tinctura e bună în frecţii contra durerilor reumatice, dar şi în administrare internă pentru eliminarea toxinelor, în tratament pentru guţă, hipotiroidie, eczeme.

2. Rachiul de nuci verzi

Este un bun digestiv. Lăsaţi la macerat 90 de grame de coji verzi de nuca într-o jumătate de litru de ţuică, timp de 8 zile, agitînd recipientul zilnic. Strecuraţi maceratul, depozitaţi-l în sticluţe închise la culoare şi luaţi câte 1-2 linguri pe zi.

3. Sirop din coji verzi de nuci

Excelent întăritor, siropul din coji de nuci reprezintă un remediu ideal pentru bolile de stomac. Luaţi 2-3 pumni de coji verzi de nuca proaspete şi tăiaţi-le mărunt. Adăugaţi-le într-un litru de apă, cu 3 cuişoare aromate şi lăsaţi-le la fiert timp de 10 minute. După ce s-a răcit, strecuraţi şi amestecaţi cu 1 kilogram de zahăr tos. Depozitaţi siropul în sticle închise la culoare şi luaţi câte o linguriţă de 3 ori pe zi, după mesele principale.

Sursa: bzi.ro