MENIU

Siropul de zmeură, un deliciu. Ştiaţi că tratatează numeroase afecţiuni? Iată cum se prepară

Siropul dezmeură, un deliciu. Ştiaţi că tratatează numeroase afecţiuni? Iată cum se prepară

Zmeura, un fruct extrem de delicios, are beneficii asupra întregului organism. Fructele de zmeură sunt bogate în fibre şi antioxidanţi precum polifenoli – antocianini, acid elagic – tanin, quercetină, acid galic, ciandină, pelargonidină, catechine, kaempferol și acid salicilic.    

Datorită conţinutul de antioxidanţi, zmeura este foarte eficientă în tratarea bolilor neurodegenerative, cancerului, inflamaţiilor şi îmbătrânirii.

De asemenea, zmeura este bogată în vitamina C, care contribuie la creşterea rezistenţei organismului la infecţii, combaterea inflamaţiilor şi daunelor radicalilor liberi.

Zmeura mai conţine minerale, precum potasiu, magneziu, fier, cupru, dar şi vitamine din complexul B.

Pentru a beneficia de mai multe vitamine şi minerale din zmeură, se poate prepara un sirop care păstrează proprietăţile fructului. Se pot folosi fructe proaspete sau congelate.

Ingrediente

1 kg de zmeură sau 500 ml de suc de zmeură

500 grame de miere

Modul de preparare

Spălaţi zmeura de 2-3 ori fără să zdrobiţi fructele, lăsându-le să se scurgă bine într-o sită. Daţi fructele prin storcător sau pisaţi-le cu o lingură de lemn. Apoi strecuraţi printr-o sită fină.

Adăugaţi în sucul obţinut o cantitate egală de miere. Amestecaţi sucul cu miere în blender până la omogenizare. Păstraţi în sticle dezinfectate cu alcool, în frigider

Sursa

Mai multe articole despre:
sănătate afecţiuni zmeură sirop de zmeură