MENIU

Sinteză DNA: 141 de inculpaţi, condamnaţi definitiv în iunie. Poliţia de frontieră, pe primul loc

Direcţia Naţională Anticorpuţie (DNA) a publicat pe site-ul instituţiei sinteza condamnărilor definitive din luna iunie 2015, din care reiese că s-au luat 38 de hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 141 de inculpaţi.

„În cursul lunii iunie 2015, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 38 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 141 de inculpați”, se arată în sinteza DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat că, dintre aceştia, şase sunt procurori, printre care şi un fost consilier din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unul este judecător, iar alţi doi, ofiţeri de poliţie.

De asemenea, se mai regăsesc şi un preşedinte al Camerei de Comerţ, un director al unei societăţi naţionale şi un preşedinte al unei Societăţi de Investiţii Financiare (SIF).

Totodată,  “campioni” la condamnări sunt poliţiştii de la Vama Moraviţa, acolo unde 60 de persoane au primit decizii judecătoreşti definitive.

DNA informează că pedepsele primite de cei 141 de inculpaţi sunt cuprinse între opt ani de închisoare şi 18.000 de lei amendă penală.

“Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă”, se mai arată în sinteză.

Potrivit procurorilor, în acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.