MENIU

Sinodul Bisericii a luat o decizie surpriză. Ce va face după eşecul la referendumul pentru familie

Biserica Ortodoxă se repliază după eşecul refernedumului pentru familie din 6-7 octombrie: Sfântul Sinod le cere preoţilor să se adreseze prioritar nevoilor tinerilor și familiilor şi să se afle mai mult în mijlocul lor.

Joi, 25 octombrie, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Patriarhului Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în care s-au luat mai multe hotărâri.

În mesajul Bisericii Ortodoxe, se spune că Sfântul Sinod a evaluat rezultatele referendumului pentru modificarea Art. 48 din Constituția României din 6-7 octombrie 2018.

"Pastorația și misiunea Bisericii trebuie să se adreseze nevoilor tinerilor și familiilor, folosind o cateheză adecvată și o prezență a păstorilor în mijlocul lor. Intensificarea slujirii liturgice, a vieții parohiale și a filantropiei sociale sunt o prioritate", spune Hotărârea Sf. Sinod.

Prezenţa extrem de redusă a românilor la referendumul pentru familie din 6-7 octombrie, în care Biserica i-a îndemnat pe credincioşi să voteze pentru redefinirea căsătoriei ca uniunea între un bărbat şi o femeie, a tras un semnal de alarmă în cadrul BOR.

Mai multe articole despre:
biserica ortodoxa Sfântul Sinod