MENIU

Singurul descântec de deochi care chiar funcţionează. Leacul din bătrâni de care puțină lume știe

<p>Singurul desc&acirc;ntec de deochi care chiar funcţionează. Iată ce să faci dacă ai fost deocheat</p>

Deochi descântec. În popor, se spune că deochiul este un „furt” de energie, provocat de o privire invidioasă, admirativă sau de laudă. Mulţi cred şi astăzi în deochi, precum şi în puterea câtorva obiecte şi descântece de a-l îndepărta.

Deochi descântec. Cum să „ţii” deochiul deoparte

Poartă un fir roşu la mână: Se spune că adolescenţii, gravidele şi mai ales copiii sunt cei mai afectaţi de puterea deochiului. Aşadar, bătrânii spun că aceştia trebuie să poarte un fir roşu la mâna.

Şi aurul are puteri împotriva deochiului: Poarta mereu un obiect de aur la tine.

Deochi descântec. Credinţa te scapă de rău:

Antidotul împotriva privirii răuvoitoare stă în rugăciune sau în descântecul de deochi. Acesta din urmă este o practică superstiţioasă ce decurge din credinţa în spirite bune şi rele, în farmece şi vrăji, în semne prevestitoare şi în numere magice.

Deochi descântec. Puterea descântecului:

Descântecul de deochi este un procedeu benefic, ce poate avea un efect liniştitor asupra organismului. De asemenea, mângâierile, pe frunte sau la ceafă, ce însoţesc descântecul şi masajele în zona încheieturilor determină producerea de endorfine, hormoni ai plăcerii, ce pot regenera potenţialul nervos pierdut.

Iată ce se spune ca să SCAPI DE DEOCHI (DESCANTECE DE DEOCHI):

Pasăre albă
Codalbă
Sus te suiși
Jos plesniși.
Plesnească ochii râmnitorilor,
Plesnească ochii deochetorilor!
Cine a râmnit
A plesnit
și a rămas... curat,
Lumânat,
Ca argintul strecurat.
Descântecul meu
Leacul i-l dă Dumnezeu.

Deochi descântec. CUM SCAPI DE DEOCHI: Pasărea albă este lebăda întrucât, în unele sate încă mai întâlnim practici străvechi, ritualuri și imanuri închinate acestor preotese ale Soarelui, ca o legătură dintre cel care se roagă, omul de rând și divinitate.

CUM SCAPI DE DEOCHI: Printre descântecele folosite de babele vindecătoare și de unii vraci, există unele deosebite din care se poate desprinde fascinația pe care lebedele au avut-o asupra strămoșilor noștri.

CUM SCAPI DE DEOCHI: Sătenii din Costești spun că descântecele lor au fost lăsate de o bătrână care ar fi trăit în urmă cu două, trei sute de ani în acele locuri. Autoritățile o considerau nebună, dar țăranii aducea la ea pe cei dragi aflați în suferință. Bătrâna îi atingea pe bolnavi și rostea vorbe într-o limbă pe care nu o înțelegea nimeni. Atunci când a simțit că i se apropie sfârșitul, le-a spus oamenilor că, la moartea sa, se va înălța la ceruri într-un car tras de păsări albe și că satul lor va fi binecuvântat de Dumnezeu. Dar nimeni nu a luat-o în seamă vorbele ei până nu a mai fost găsită în casă. Trupul ei nu a fost niciodată găsit, conform legendei. Pe lacul din sat și-a făcut apoi cuib o lebădă.

Deochi descântec. Alte DESCANTECE DE DEOCHI:

Fugi deochi dintre ochi,
Dintre gene si sprancene,
Din fata, din corp si mana,
Din picioare, mate si oase,
Duceti-va peste noua mari si noua tari,
Ca acolo va asteapta
Noua fete de imparat
Cu mese intinse
Si cu fripturi aprinse,
Si cand s-o deochea mata si cainele
Atunci sa se mai deoache (numele),
Atunci si nici atunci.

sau:

Sting toate strigarile,
Toate pociturile
Cum se sting taciunii
Sa se stinga deochiul
Toate cascaturile,
Toate uitaturile
Sting ochii cei rai din cale
Si gurile cele rele
Sa n-aiba la ce se uita
Sa n-aiba la ce striga
Sa treaca de grija lui....
(se rosteste numele de botez a persoanei deochiate)

Deochi descântec. CUM SCAPI DE DEOCHI: Primul semn ca o persoana este deocheata consta, conform creștinortodox.ro, in dureri puternice de cap, urmate de cascat, desi persoana respectiva nu este obosita.

Dar mai exista si alte simptome precum: tiuitul in urechi, urmat de febra puternica, stari de voma, transpiratii sau hemoragii nazale.

CUM SCAPI DE DEOCHI: Desi dupa logica lui Lazarev ar trebui sa se deoache doar oamenii, practica a demonstrat ca se pot deochia si plantele, animalele, vitele, culturile sau recoltele.

Daca nu se trateaza prin rugaciune sau descantec omul sau animalul, se imbolnaveste si moare; pamantul, se crapa; iar sticla, plesneste.

Calea cea mai simpla pentru a feri pe cineva de deochi este sa-l scuipam de trei ori, zicand: "Ptiu, ptiu sa nu-i fie de deochi."

Deochi descântec. Copii mici (in special nou-nascutii) sunt cei mai expusi deochiului, de aceea exista mai multe reguli pe care parintii trebuie sa le respecte, si anume:

CUM TE FERESTI DE DEOCHI: Copiii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, fiindca se pot deochea singuri.

Deochi descântec. Pentru a fi ferit de deochi, nou nascutul trebuie cantarit inainte de a face prima baie. Insa nimeni nu trebuie sa stie acest lucru si nici sa afle greutatea.

 Se mai poate face pe fruntea copilului un semn cu cenusa de vatra, cu praful de pe talpa amestecat cu putin scuipat, ori cu funinginea de la horn. Dar acest semn, facut in mijlocul fruntii, sau la incheietura sprincenelor, il poate face doar mama copilului.

 Aurul este iarasi un bun aparator contra deochiului, de aceea orice obiect de aur purtat la gat, la ureche ori la mana poate atrage energia rea din privirea vatamatoare.

Un sfat din popor spune ca pentru a nu fi deochiati este bine sa purtam ceva rosu sau ceva pe dos.

Tot impotriva deochiului anumite popoare poarta diverse talismane considerate adevarate remedii. Un talisman de mare efect impotriva deochiului, chiar daca este mai greu de realizat, este cel facut din 2, 4, sau 6 coarne de radasca uscate si prinse fie direct la gat, pe un snurulet, fie puse intr-un saculet de pinza.

Deochi descântec. RUGACIUNE PENTRU DEOCHI

Deochi descântec. Conform crestinortodox.ro, exista si o rugaciune pe care trebuie sa o spui daca crezi ca ai fost deocheat:

Stapane, Dumnezeul nostru, imparatul veacu­rilor, Cel atotputernic si atottiitor, Care faci pe toate si insuti le schimbi cu voia Ta; Cel ce cuptorul cel de sapte ori incins si vapaia cea dm Babilon le-ai prefacut in roua si pe sfintii trei tineri neatinsi i-ai pazit; Doctorul si tamaduitorul sufletelor noas­tre, mantuirea celor ce nadajduiesc in Tine, Tie ne rugam si cu umilinta cerem: departeaza, inlatura, izgoneste toata lucrarea diavoleasca, toata calea si toata vrajmasia satanei, privirea cea rea, nesatioasa si pizmasa a ochilor celor facatori de rele a oame­nilor pizmasi, de la robul Tau (N).

Si fie ca, din fru­musete sau pentru putere, ori din intamplare sau din pizma si rautate, i-a venit lui aceasta neputinta, insuti, Iubitorule de oameni Stapane, tinde mana Ta cea tare si bratul Tau cel atotputernic si inalt si cerceteaza aceasta zidire a Ta si-i trimite inger de pace, stapanitor si pazitor sufletului si trupului, care sa goneasca si sa starpeasca de la ea tot sfatul rau, toata pizma si deochiul facator de stricaciune al oamenilor rai, ca, izbavita fiind cu puterea Ta, sa-Ti cante Tie cu multumire: Domnul este ajutorul meu, si nu ma voi teme de ce-mi va face mie omul; si iarasi: nu-mi va fi frica de rele, pentru ca Tu cu mine esti; ca Tu esti Domnul puterii mele, Cel tare si stapanitor, Domnul pacii, Parintele veacului ce va sa fie.

Deochi descântec. Asa, Doamne Dumnezeul nostru, milostiveste-Te spre robul Tau si izbaveste-l de toata stricaciunea si supararea ce i s-a facut din pizma. Pentru rugaciu­nile preabinecuvantatei stapanei noastre, de Dumnezeu Nascatoarei si pururea Fecioarei Maria; cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci; cu rugaciunile arhanghelilor celor cu chip de lumina; ale cinstitului, maritului proorocului, Inaintemergatorului si Boteza­torului Ioan; ale sfintei si marii mucenite Marina; ale sfantului Stelian; ale preacuvioasei maicii noastre Parascheva cea noua; ale sfantului sfintitului mucenic Elefterie si ale sfantului (N), a carui pomenire savarsim, si ale tuturor sfintilor Tai.

Ca Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noas­tre, Hristoase, Dumnezeul nostru, si Tie slava inal­tam si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preotul trebuie sa-l stropeasca apoi pe cel deocheat cu apa sfintita, daca a facut mai intai sfestania, sau cu aghiazma de la Boboteaza. Apoi preotul pune mana pe capul celui bolnav, zicand aceasta:

Harul Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, cel dat Sfintilor Sai Ucenici si Apostoli, - zicand: Pe bolnavi mainile veti pune si bine le va fi, si printr-insii este dat si noua nevrednicilor slu­jitorilor Sai, acest har, prin mine smeritul si nevred­nicul preot, sa te tamaduiasca pe tine, fiule si fratele nostru cel duhovnicesc de toata boala si neputinta sufleteasca si trupeasca ce te-a cuprins, si sa te daruiasca Bisericii Sale intreg, cinstit, sanatos, indelun­gat in zile, bine umbland si facand poruncile lui Dumnezeu, acum si pururea si in vecii vecilor