MENIU

Singurul aliment care duce la scăderea colesterolului. Tu îl consumi?

Cercetătorii americani sunt de părere că nucile incluse zilnic în alimentație sunt singurele care ajută la scăderea colesterolului.

Cercetătorii americani au supus unui studiu cu un număr de 112 persoane, pe care le-au împărțit în două grupe. În primul grup, participanții au beneficiat de sfaturi privind nutriția și au urmat un regim sărac în calorii. În celălalt grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit, fară a primi vreun sfat. De asemenea, specialiștii le-au cerut unor persoane alese la întâmplare să consume zilnic, în plus față de regimul lor, 56 de grame de nuci iar celelalte persoane nu au mâncat nuci timp de șase luni.

În urma exprimentului, cercetătorii au constatat o scădere a colesterolului rău (LDL) și a colesterolului total în cazul persoanelor care consumaseră zilnic nuci.

Conform doctorulzilei.ro, cu toate că nucile aduc beneficii organismului, datorită acizilor grași, vitaminelor și mineralelor pe care le conțin, trebuie evitat consumul excesiv, întrucât au multe calorii și ar putea favoriza o creștere în greutate.