MENIU

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de oferta Ministerului Educaţiei

Sindicaliştii din învăţământ refuză oferta salarială propusă aseară de Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii profesorilor susţin că procentul propus este prea mic şi nu va elimina diferenţele salariale dintre dascăli şi alte categorii profesionale bugetare.

Ministerul Educaţiei a propus pe lângă cele zece procente oferite pentru profesorii tineri, începând cu 1 ianuarie, majorări salariale de 12% pentru toţi dascălii. Acestea s-ar efectua în două etape, una în aprilie şi cealaltă în octombrie.

"În total, la ora actuală, majorarea acordată e de 22%. Din punct de vedere al FSLI, considerăm că este total inechitabilă şi insuficientă, că ne aruncă din nou la marginea sistemului bugetar", susţine Aurel Cornea, director FSLI.

Sindicaliştii din Educaţie spun că se gândesc la acţiuni de protest, dar calendarul acestora va fi stabilit după discuţii interne.

"Ne consultăm colegii şi organele noastre colective de muncă să vedem ce acţiuni vom întreprinde pe viitor. Suntem practic în pragul unui conflict", a precizat Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei Spiru Haret.

Negocierile dintre reprezentanţii sindicatelor şi cei ai Ministerului Educaţiei vor continua.
Mai multe articole despre:
sindicate negocieri învăţământ minister