MENIU

Sindicaliştii din Sănătate, protest în faţa a trei ministere. Victor Ponta le mulţumeşte pe Facebook

Proteste în stradă

Reprezentanti ai Federatiei SANITAS protesteaza in fata mai multor ministere, marti, medicii si asistentele avand numeroase revendicari. Premierul a ales sa le multumeasca angajatilor din sistemul sanitar, de Ziua Mondiala a Sanatatii, pe Facebook.  

Protestele sindicalistilor au loc intre orele 10.00 si 12.00, la sediile ministerelor Sanatatii, Muncii si Finantelor Publice, noteaza Stiripesurse.ro, citat de Ziare.com.

Prima revendicare a reprezentantilor SANITAS este "cresterea veniturilor tuturor salariatilor din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-sociala".

Medicii si asistentele care protesteaza mai cer si elaborarea si aplicarea in integralitate a unui Regulament de sporuri, precum si finantare adecvata unitatilor sanitare publice de stat si respectarea normativelor de personal.

Potrivit liderului SANITAS din Arges, Doina Fanica, la fiecare dintre cele trei ministere protesteaza circa 200 de membri de sindicat din toata tara, scrie publicatia pitesteana Curierul Zilei.

De asemenea, noteaza si Graiul Salajului, sindicalistii din acest judet cer cu precadere tichete de masa si mai mult timp liber.

La cateva minute de la ora de incepere a protestului, prim-ministrul Victor Ponta le-a transmis medicilor un mesaj pe contul sau de Facebook.

"De Ziua Mondiala a Sanatatii le multumesc tuturor doctorilor si personalului medical din spitalele romanesti care isi fac meseria cu seriozitate si cu gandul la oameni, in ciuda lipsurilor si greutatilor.

Cred cu tarie ca cetatenii romani au dreptul la tratament corect si accesibil la fel ca toti cetatenii europeni. I-am cerut ministrului Sanatatii ca imediat dupa Paste sa aiba finalizata lista cu noile preturi ale medicamentelor. Este vorba despre o reducere importanta a preturilor, care va ajuta foarte multi oameni!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

In acelasi timp cu protestele de la ministere, angajatii de la Institutul Cantacuzino din Capitala s-au adunat, marti dimineata, in fata Palatului Cotroceni, intr-un miting pentru salvarea institutiei.

Mai multe articole despre:
sănătate Sanitas Victor Ponta sindicat