MENIU

Sindicaliștii de la ”Cartel ALFA” declanșează proteste, nemulțumiți de majorarea salariului minim: ”Nu acceptăm furtul din munca lucrătorilor”

”Cartel ALFA” declanșează proteste. Foto: Facebook

Sindicaliștii Confederației Naționale ”Cartel ALFA”, una dintre cele mai mari din țară, ies de marți în stradă, nemulțumiți de decizia Guvernului privind majorarea cu doar 40 de lei a salariului minim. În condițiile în care prețurile continuă să crească, această sumă nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măști și alte elemente de protecție individuală, reclamă aceștia. 

Cartel ALFA a anunțat, într-o postare pe Facebook, că marți, 29 decembrie, sindicaliștii vor picheta sediul Ministerului Muncii, începând cu ora 10:00. 

”Prețurile au crescut și vor continua să crească. La fel și productivitatea a crescut. În 2020 productivitatea a crescut cu 4,4%, deși creșterea de anul trecut a salariului minim s-a bazat pe o estimare de 3,9%. 

40 de lei în plus la salariul minim, cât a anunțat Guvernul, nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măști și alte elemente de protecție individuală. 

În prezent, în România, productivitatea este la jumătate din media uniunii Europene, pe când salariile sunt doar la un sfert”, se arată în comunicatul Confederației Sindicale.

”Cartel ALFA” acuză guvernul că nu ține cont de aceste realități și că ”menținerea nivelului salariului minim, fără măsuri de înghețare a prețurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acționarilor și capitalului”. 

Anunțul privind declanșarea protestelor vine după ce, în urma negocierilor cu sindicatele și patronatele, Guvernul a decis majorarea cu 3% a salariului minim pe economie, din ianuarie 2021. Mai multe detalii despre acest subiect sunt disponibile AICI.