MENIU

Simptome bizare care pot prevesti o boală gravă

Simptome bizare. Unele boli nu dau semne clare de la început. Prin urmare, trebuie să fim atenți la orice tip de simptome pentru a le depista devreme.

Simptome bizare iritație care nu trece cu nimic 

Numeroase simptome bizare presupun apariția unor semne pe piele, dar nu toate indică boli grave. Totuși, în cazul în care iritația persistă, este timpul să analizezi cu atenție detaliile. Dacă apare în spatele gâtului sau la subraț, dacă este maro și are o textură catifelată ar putea fi simptom al diabetului sau al rezistenței la insulină, conform rd.com.

Simptome bizare - pete roșii în ochi

Apariția unor mici pete roșii în jurul irisului înseamnă hemoragie subconjunctivală, afecțiune care este întâlnită adesea la persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau de diabet. Exsită numeroase alte boli care pot da acest simptom, dar cele două enunțate anterior sunt direct asociate cu el.

Simptome bizare - poftă neobișnuită de gheață

Din când în când se întâmplă ca un pacient să vină la cabinet să se plângă că are o poftă neobișnuită de... cuburi de gheață, povestește medicul Sontag, citat de rd.com. ”Spune că ar mânca doar gheață de dimineața până seara. Acesta este un semn al anemiei cauzate de carența de fier”, atrage atenția acesta.

Simptome bizare - simți că ai devenit mai scund

Dacă te întrebi cum au ajuns blugii tăi mai lungi, ai putea experimenta unul dintre semnele tăcute ale osteoporozei. Pe măsură ce oasele slăbesc, vertebrele din coloana vertebrală încep să se comprime și, cu toate că pare bizar, pacienții încep să piardă puțin din înățlime. Dacă observi că ești cu circa 1,5 centimetri mai scund decât erai la vârsta de 20 de ani, mergi la un control medical.

Simptome bizare - simți arsuri la nivelul gurii

”Sindromul gurii arzânde" poate fi cauzat de deteriorarea nervilor gustului. Pacienții simt o durere și o senzație de arsură în gură care persistă între câteva luni și câteva zile. Deși nu există niciun test specific pentru a diagnostica această problemă, medicul poate pune diagnosticul prin excluderea posibilității de a suferi de alte afecțiuni. 

Medicii trag un semnal de alarmă: Aceste simptome anunţă probleme grave cu fierea

Mai multe articole despre:
diabet hipertensiune simptome bizare pata ochi