MENIU

Simptome ale cancerului ovarian pe care multe femei le ignoră

Simptome ale cancerului ovarian pe care multe femei le ignoră

Din păcate, cancerul ovarian poate trece neobservat în stadiile incipiente, deoarece simptomele sale sunt ușor de ignorat. 

Iată la ce simptome ale cancerului ovarian ar trebui să fii atentă, pentru a putea acționa la timp:

1. Balonarea persistentă

Probabil că ești obișnuită cu balonarea de dinainte și după perioada menstruală. Cu toate acestea, în cazul în care balonarea pare să nu dispară în restul timpului, ar trebui să îi faci o vizită medicului tău. Conform cercetărilor, unul dintre cele mai frecvent întâlnite simptome ale cancerului ovarian este reprezentat de balonarea abdominală persistentă.

2. Durerea pelvină

Unii specialiști sunt de părere că orice femeie care suferă de dureri pelvine ar trebui să verifice dacă acest simptom este cauzat de prezența cancerului ovarian. Multe femei se confruntă cu dureri cauzate de chisturile ovariene. Un chist ovarian poate fi complet benign și poate apărea de fiecare dată când ești la menstruație sau poate fi canceros.

3. Creșterea în greutate inexplicabilă

Creșterea în greutate bruscă este unul dintre semnele mai puțin cunoscute ale cancerului ovarian. Este, de asemenea, mai greu de observat, deoarece multe persoane au greutăți fluctuante de-a lungul timpului. Femeile aflate la premenopauză pot observa că abdomenul lor pare mai mare.

Citeşte continuarea pe eva.ro.