MENIU

Simona Halep joacă în sferturi la Doha. Cine este americanca de doar 18 ani care spulberă tot

Simona Halep, numărul 2 mondial, o va întâlni, vineri, în jurul orei 16:00, pe jucătoarea americană venită din calificări, Catherine Bellis, locul 48 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Doha. Miercuri, Halep a învins-o pe Anstasija Sevastova (Letonia, 15 WTA) cu 6-4, 6-3. 

Meciul dintre Simona Halep şi sportiva americană va fi al doilea de pe arena centrală şi va începe la finalul partidei dintre jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 7 WTA, şi Garbine Muguruza din Spania, numărul 4 mondial, programată de la 14:30.

Simona Halep a declarat că se așteaptă la o confruntarea dificilă, deoarece adversară ei în vârstă de doar 18 ani "nu are nimic e pierdut": "Mă simt bătrână când văd că ea are doar 18 ani. O să fie dificil, pentru că mă aștept să joace ca și cum n-ar avea nimic de pierdut", a spus Simona, într-un interviul acordat pentru Digi Sport.

Va fi prima întâlnire dintre Halep (26 de ani) şi Catherine Bellis, în vârstă de 18 ani. Viitoarea adversară a Simonei Halep a obţinut, joi, prima victorie a carierei în faţa unei jucătoare de top 10, scor 7-6 (4), 6-3, în faţa cehoaicei Petra Kvitova, locul 5 WTA.

La rândul ei, Simona Halep s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de la Doha, după ce a învins-o pe jucătoarea letonă Anastasija Sevastova, locul 15 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3.

Simona Halep a avut o evoluție excelentă, reușind să domine schimburile, să fie agresivă și să servească exclent. În primul set, Halep a fos condusă cu 2-0, dar a venit și a avut 5-3. Sevastova a mai câștigat un game, dar la 5-4, Halep a mai făcut un break și a câștigat setul. Setul doi a început echilibrat. La 2-2, Sevastova a făcut break, dar Halep a revenit și a condus cu 5-3. După trei mingi de meci, Simona a fructificat-o pe a patra și a câștigat meciul.

Simona Halep, campioană la Doha în 2014, şi-a asigurat un cec de 68.125 dolari şi 190 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta în premieră pe tânăra jucătoare americană Catherine Bellis (18 ani, 48 WTA), care a învins-o pe campioana en titre de la Doha, Karolina Pliskova, numărul cinci mondial, cu 7-6 (4), 6-3.

Prima reacție a Simonei Halep, în urma victoriei răsunătoare de la Doha

.........................

În sferturile de finală ale competiţiei, Garbine Muguruza o va întâlni pe câştigătoarea din meciul Caroline Garcia-Anna Blinkova.

Simona Halep (2 WTA) continuă cursa pentru locul 1 mondial şi o înfruntă pe Anstasija Sevastova (Letonia, 15 WTA) în optimi.

Mihaela Buzărnescu (43 WTA) joacă tot după 16:00, contra Juliei Goerges (Germania, 10 WTA).

Monica Niculescu (92 WTA) se întâlneşte cu cea mai bună jucătoare din lume, Caroline Wozniacki (1 WTA), după ora 18:00.

Mai multe articole despre:
Tenis