MENIU

Simona Halep și-a spulberat prima adversară din 2018

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat fără probleme în turul 2 de la Shenzhen Open, după ce a trecut în două seturi, 6-4, 6-1, de jucătoarea americancă Nicole Gibbs.

Simona Halep a început anul 2018 în forță și s-a calificat in turul 2 de la Shenzhen Open după victoria contra americancei Nicole Gibbs 6-4 6-1, potrivit site-ului oficial al turneului.

În meciul următor de la openul chinez, Simona o va întalni pe chinezoaica Duan Yingying, locul 60  WTA.

Halep a jucat și duminică la Shenzen, la dublu. Numărul 1 mondial de la simplu a obținut o victorie la dublu alături de Irina Begu și s-a calificat în sferturi la Shenzen, unde cele două le vor întâlni pe Mihaela Buzărnescu și Irina Bara.

Ce șanse are Halep să-și păstreze supremația în tenisul feminin în luna ianuarie? Pe parcursul anului 2017, cinci jucătoare au fost, la un moment dat, pe primul loc al clasamentului mondial, însă Halep l-a încheiat ca lider, la 40 de puncte de ocupanta locului secund, Garbine Muguruza și la 60 de locul al treilea, daneza Caroline Wozniacki. Toate trei vor juca în prima săptămână a noului an: Halep va evolua la Shenzhen, Muguruza, la Brisbane, iar Wozniacki, la Auckland.

Astfel, Halep va rămâne lider WTA dacă va lua titlul la Shenzhen, indiferent de rezultatele lui Garbine Muguruza și ale Carolinei Wozniacki.

Dacă Muguruza va juca finala la Brisbane, iar Halep ajunge în semifinale la Shenzhen, atunci ambele jucătoare ar fi la egalitate de puncte. Cu toate acestea, Halep se va menține lider deoarece a acumulat mai multe puncte pe parcursul ultimului an în turneele finale WTA, Grand Slamuri și Premier Mandatory 5 (Halep - 5.636, iar Muguruza - 5.396).

Dacă Halep va fi eliminată înainte de sferturile de finală de la Shenzhen, iar Muguruza va pierde înaintea finalei de la Brisbane, atunci, Caroline Wozniacki ar urma să devină lider al clasamentului mondial doar dacă va câștiga turneul de la Auckland.

Mai multe articole despre:
Simona Halep