MENIU

Silvio Berlusconi, în stare gravă la spital. Ce spun medicii despre fostul premier italian

Foto: Profimedia

Medicii au anunțat, joi, că fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, suferă de leucemie și o infecție pulmonară. Această veste a fost dată la o zi după ce a fost internat de urgență la terapie intensivă, din cauza unor probleme respiratorii.

„Berlusconi este în prezent spitalizat la terapie intensivă pentru tratarea unei infecții pulmonare” și suferă de „leucemie mielomonocitară cronică”, un tip de cancer al sângelui, au precizat medicii de la Spitalul San Raffaele din Milano într-un comunicat.

Potrivit agenţiei de ANSA, Berlusconi a fost spitalizat în dimineaţa zilei de miercuri, 5 aprilie, "pentru probleme cardiovasculare", iar starea lui ar fi "în prezent stabilă".

În ultima vreme, Silvio Berlusconi, al cărui partid Forza Italia este parte a coaliţiei care susţine guvernul condus de Giorgia Meloni, a avut mai multe internări în spital, ultima fiind săptămâna trecută pentru examinări de rutină.

În aprilie 2021, Berlusconi a petrecut mai mult de trei săptămâni în spital din cauza "sechelilor (cauzate) de COVID-19" pe care le-a contractat în septembrie 2020.

Mai multe articole despre:
silvio bberlusconi spital leucemie italia