MENIU

Şi-a împuşcat mortal, din greşeală, soţia. Pe cine voia, de fapt, să împuşte un bărbat din Topliţa?

<p>Şi-a &icirc;mpuşcat mortal, din greşeală, soţia. Pe cine voia, de fapt, să &icirc;mpuşte un bărbat din Topliţa?</p>

Femeia de 60 de ani din Topliţa, judeţul Harghita, care a ajuns la spital, vineri, în stare gravă, după ce a fost împuşcată de către soţul său cu o armă de vânătoare, a murit la spital, iar bărbatul a fost arestat preventiv, poliţiştii declarând că acesta ar fi vrut, de fapt, să îşi împuşte fiul.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, Paul Leontică, a declarat, luni, pentru Mediafax, că femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, medicii fiind nevoiţi să îi amputeze piciorul rănit de glonţ. A doua zi însă femeia a murit la Terapie Intensivă.

"A doua zi, victima a decedat şi implicit s-a schimbat încadrarea juridică din tentativă în omor calificat, adăugându-se, faţă de starea iniţială, şi agravanta de săvârşirea faptei cu premeditare, întrucât s-a apreciat de către procurori că fapta nu a fost una spontană, ci anterior premeditată, atâta timp cât sustragerea armei, din datele pe care le avem, s-a realizat cu o seară înainte”, a spus Paul Leontică.

Potrivit acestuia, la infracţiunea de omor calificat au fost adăugate încă două, respectiv sustragerea de armă letală din posesia celui care o deţinea legal şi uz fără drept de armă. La propunerea procurorilor, instanţa a admis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.