MENIU

Show total în Parlament! George Simion și reprezentanții AUR au blocat lucrările Camerei Deputaților: "Aici e dictatură. S-a votat prin WhatsApp"

George Simion - Arhivă INQUAM/Ilona Andrei

Scandalul de miercuri, de la poarta Parlamentului, s-a mutat în interiorul forul reprezentativ suprem al României, acolo unde George Simion și parlamentarii AUR au făcut show în plenul Camerei Deputaților, împiedicând desfășurarea ședinței de plen, ca reacție la proiectul de lege separării copilului de familie. El a lansat acuzații extrem de grave la adresa reprezentanților Puterii, pe care a acuzat-o că dă dovadă de "dictatură" și că "votează prin WharsApp". După cum și-a obișnuit deja susținătorii, întregul moment a fost transmis Live pe Facebook.

"Noi vom sta aici, la tribuna. Aici e dictatura. Ieri (marti - n.r.) s-a votat aceasta lege prin WhatsApp. Nu putem sa fim de acord cu ordinea de zi de astazi. Nu putem fi de acord cu felul asta de desfasurare a sedintei Camerei Deputatilor. Nu putem fi de acord cu felul in care se pune pumnul in gura societatii civile. Li s-a promis o dezbatere publica. Daca ei incalca regulamentul, bun, il incalcam si noi. Stam aici. Nu e posibil sa treaca legile antinationale asa, cu sedinte online si vot online.

Dl. Simonis, de ce mintiti? Ati mintit presa si cu pistolul si gloantele. Lasati manipularile astea cu steagul verde legionar. Simonis, retrage legile astea!", a afirmat George Simion, in timpul Live-ului de la Parlament.

"De ce vreti sa treaca neaparat legea asta? Care e graba? Lasati copiii in pace! In Parlamentul Romaniei se voteaza prin WhatsApp.

Suntem in plen unde ei au tinut sedintele online prin vot pe WhatsApp. Vot in Comisia de Sanatate pe WhatsApp", a continuat liderul AUR. 

"Manipularea ca sa strice protestul de astazi. Ce gloante, domne?! Era brelocul fetei. Asta e manipulare", a mai spus el, referindu-se la informatia potrivit careia o colaboratoare AUR a încercat să intre în Parlament cu 4 gloanțe.

 "Credeti ca asta e Parlamentul vostru? Eu am spus ca am o interventie pe ordinea de zi sa retragem acest proiect (cel privind „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie” - n.r.). Ei au spus ca nu e nicio interventie. 

Este de datoria noastra sa nu respectam regulamentul Camerei Deputatilor", a transmis George Simion.

Ulterior, de la plenul Parlamentului, George Simion  a transmis urmatorul mesaj: "S-a pus steagul verde legionar pe cladirea Politiei. Lasati manipularile astea ca romanii nu sunt asa de prosti cum ii credeti voi".