MENIU

Shoturile cu GHIMBIR, un adevărat miracol pentru sănătate. Cum se prepară

Shot cu ghimbir

Shoturile cu ghimbir sunt băuturi cu o concentrație mare de rădăcină de ghimbir, care stimulează sistemul imunitar și te vindecă de diverse boli. Mierea adăugată reprezintă un plus de gust, dar și de beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea capacității antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii.

Se poate adăuga suc de lămâie, de portocale, turmeric, piper de cayenne și miere.

Datorită concentrației ridicate de ghimbir, care are un gust destul de picant, mierea și sucurile adăugate îi dau un gust mult mai plăcut.

Shotul de ghimbir se prepară în cantități mici și se bea din una, maxim două înghițituri.

Shoturile cu ghimbir se pot face foarte ușor acasă. Se poate folosi un storcător de fructe sau un blender. Se amestecă 24 de grame de rădăcină proaspătă de ghimbir decojită cu aproximativ 60 ml  de suc proaspăt stors de lămâie.

Se pune la blender la viteză mare până se obține un lichid gros. Acesta se stoarce, apoi se adaugă mierea și alte ingrediente dorite.

Se consumă o doză de aproximativ 30 ml, iar restul se poate păstra la frigider pentru următoarele zile, într-un recipient cu capac.

Ghimbirul și mierea sunt benefice pentru sănătate în multe moduri, dintre care enumerăm:

- puternice calități antiinflamatorii și antioxidante - ghimbirul, dar și mierea conțin compuși antiinflamatorii și o mare varietate de antioxidanți, substanțe care protejează organismul de deteriorările provocate de radicalii liberi.

- calmează greața și problemele digestive - mierea și ghimbirul sunt în general recomandate ca tratamente naturale pentru problemele stomacului, inclusiv gaze sau indigestie. Studiile au demonstrat că suplimentele cu ghimbir ajută la stimularea mișcării alimentelor prin stomac, stimularea digestiei și reducerea crampelor intestinale.

- stimularea sistemului imunitar - datorită calităților lor puternice antiinflamatorii și antioxidante, ghimbirul și mierea ajută foarte mult sistemul imunitar. Deși inflamația acută este o parte importantă a răspunsului imunitar, inflamația cronică poate dăuna sistemului imunitar, având potențialul de a crește șansele de apariție a unei boli.

- un control mai bun al nivelului zahărului din sânge - studiile arată că suplementele cu ghimbir pot reduce nivelul zahărului din sânge și îmbunătăți hemoglobina A1c, un marker al controlului pe termen lung al nivelului zahărului sanguin.

- stimulează pierderea în greutate - ghimbirul și mierea au efecte în reducerea greutății corporale, prin diminuarea senzației de foame și creșterea efectului termic al alimentelor sau caloriile arse în timpul digestiei.

- efecte anticancer - cercetările arată că această băutură poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, incluzând cancerul pancreatic, datorită conținutului său antioxidant.

 

Mai multe articole despre:
shot ghimbir ghimbir beneficii ghimbir sanatate