MENIU

SFÂNTA PARASCHEVA. Reguli noi la pelerinaj

SFÂNTA PARASCHEVA. Reguli noi la cel mai mare pelerinaj ortodox din ţară. Credincioşii care vin la Iaşi de hramul sfintei Parascheva nu mai au voie să atingă diverse obiecte voluminoase de racla cu moaşte. În plus, toată zona centrală a fost împânzită cu camere de supraveghere, potrivit Realitatea TV. 

SFÂNTA PARASCHEVA. Pelerinii vor avea parte de o surpriză în acest an când se vor închina la moaştele sfintei Parascheva. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei nu îi mai lasă pe oameni să atingă obiecte mari de raclă. În ultimii ani, pelerinii veneau cu perne, pături, chiar şi covoare, ca să le atingă de raclă. Oamenii spuneau că în acest fel obiectele erau sfinţite şi le purtau noroc. 

Zeci de camere de supraveghere au fost montate în zona mitropoliei, iar o mie de poliţişti şi jandarmi vor patrula pe străzi. 


Baldachinul care va adăposti moaştele sfintei Parascheva este aproape gata. Este al 14-lea an când aceeaşi familie din Bucureşti împodobeşte construcţia cu flori.


În acest an, la Iaşi vor fi aduse şi moaştele sfintei muceniţe Tecla, care vor fi aşezate lângă racla cu osemintele Sfintei Parascheva. 

 
Mai multe articole despre:
Sfânta Parascheva video reguli noi