MENIU

Sezon estival aproape normal: Restaurantele din Grecia ar putea să fie redeschise, de la 1 mai

Grecia

Grecia mai face un pas în direcția eliminării restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Autoritățile elene iau, astfel, în calcul redeschiderea restaurantelor la începutul lunii mai. Decizia vizează încercarea de a revi într-o oarecare măsură la normalitate, prin redeschiderea cât mai multor sectoare ale economiei înainte de începerea sezonului estival.

„Intenția noastră este de a avea o deschidere coordonată a restaurantelor după Paște”, a declarat, astăzi, ministrul de stat George Gerapetritis, la un post de televiziune. Potrivit oficialului grec, clienților li se va permite să ia masa în aer liber, relatează Reuters.

Guvernul de la Atena a demarat, de asemenea, o campanie masivă de distribuire a unor teste pentru depistarea Covid-19, care pot fi efectuate la domiciliu, intenționând să redeschidă școlile și să țină sub control răspândirea coronavirusului înainte de începerea sezonului turistic.

La raportarea de marți, Grecia a anunțat 3.789 de noi infecții cu Covid-19 și 87 de decese atribuite acestei boli. De la debutul pandemiei și până în prezent, Grecia a înregistrat un bilanț total de 320.629 de infectări și 9.627 de decese.