MENIU

Sexul toamna. Specialiştii explică ce se întâmplă cu cei care fac sex în această perioadă a anului

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci sex toamna

Profesorul Till Roenneberg este un cronobiolog ceea ce înseamnă că el studiază modul în care ritmul biologic ne afectează fiziologic şi comportamental. De-a lungul carierei sale, profesorul de la de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munich, a realizat statistici pe oameni din peste 166 de ţări, iar acum el a explicat ce trebuie să facem pentru a scăpa de depresia de toamnă.

În timpul toamnei, când frunzele îşi schimbă culoarea şi cad, oamenii îşi amintesc de lucrurile care au fost şi care au trecut. Aşa se face că frunzele căzute, vântul şi ploaia sunt unele dintre elementele principale care duc la depresie.

"Trăim într-o societate în care toată lumea se străduieşte să atingă fericirea. Nu înţelegem impactul pe care îl are ciclicitatea asupra noastră", a declarat Roenneberg. Până la urmă, oamenii fac parte din natură, un sistem care curge mereu, creşte şi apoi decade. În funcţie de anotimp avem emoţii diferite, iar toate aceste divergenţe au rolul lor.

Ele sunt femeile care fac cel mai mult sex - studiu

Totuşi, profesorul susţine că cel mai bun remediu împotriva depresiei de toamnă este dragostea. Plimbările printre frunzele căzute pot fi foarte romantice, iar anotimpul ajută la crearea unor legături mai serioase decât cele create pe timp de vară. În perioadele ploioase, oamenii încearcă să aibă parte de mai multă căldură sufletească, scrie descopera.ro.

Iubirea este remediul potrivit fiindcă poate produce schimbări benefice în organism. În creier, activitatea din lobul frontal drept, acolo unde se instalează tristeţea, frica şi agresivitatea, scade. În paralel, cele patru zone din creier care produc sentimente de tandreţe sunt mult mai bine alimentate cu sânge. Mai mult, nivelul dopaminei, al hormonului fericirii, este şi el în creştere.

Cel mai mare secret sexual. Ce ascund bărbaţii despre viața lor intimă

Mai multe articole despre:
sex cuplu toamnă sex toamna