MENIU

Noi detalii în dosarul Belina. Sevil Shhaideh a ajuns la DNA

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh a ajuns astăzi  la DNA. Aceasta a fost convocată în fața procurorilor pentru a da explicații în dosarul Belina.

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a ajuns astăzi  la DNA. Potrivit unor surse judiciare, Sevil Shhaideh ar fi chemată de procurori pentru i se aduce la cunoştinţă faptul că a fost finalizată expertiza realizată în dosarul "Belina", urmând ca ea să comunice anchetatorilor dacă are obiecţiuni la aceasta.

Experții desemnați să evalueze insula închiriată ilegal companiei Tel Drum, conform acuzațiilor, au terminat raportul cerut de procurorii anticorupție, iar suspecții au fost invitați la DNA pentru a studia concluziile documentului.

Legea spune că, de îndată ce un astfel de raport de expertiză de evaluare este înmânat apărării și celor puși sub acuzare într-un dosar, acestora li se acordă un anumit timp pentru a studia documentul. Apoi, în cazul în care au obiecții, pot solicita refacerea acestuia.

Așadar, fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost citată miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Om de încredere al lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh a fost refuzată de preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, în decembrie 2016, dar fără ca şeful statului să ofere o explicaţie.

Desigur, în cazul în care documentul nu va fi favorabil apărării, este de așteptat ca avocații să conteste expertiza pe care tot ei au cerut-o în vara anului 2017.

Paradoxal, după ce Sorin Grindeanu a venit în fruntea Guvernului, Shhaideh a fost numită apoi vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

De multe ori, Sevil Shhaideh a fost acuzată de către cei din Opoziţie că a alocat bani către primari discreţionar, prin intermediul PNDL. Pe de altă parte, şi înainte să fie ministru, Shhaideh a fost mult timp secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, iar înainte de asta, a lucrat mult timp în cadrul CJ Constanţa, în perioada în care Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu făceau legea în Constanţa.