MENIU

Doi ucraineni, tată și fiu, salvaţi de pe munte de Serviciul Salvamont şi Poliţia de Frontieră

Doi ucraineni, tată și fiu, salvaţi de pe munte de Serviciul Salvamont şi Poliţia de Frontieră/ Facebook Salvamont Maramureș

Ucrainenii care au trecut graniţa în România au fost găsiţi, luni dimineață, de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră în Munţii Maramureşului, a informat Serviciului Salvamont Maramureş. 

UPDATE - "Salvatorii montani au ajuns pe schiuri de tură la cei doi ucraineni. Aceştia sunt in hipotermie uşoară, flămânzi şi însetaţi. Colegii salvatori montani le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante şi hrană, folii termice de protecţie, iar ulterior vor organiza coborârea terestră din munte", a spus directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş Dan Benga.

Cei doi au solicitat ajutorul autorităţilor române pentru a fi recuperaţi de pe munte. Aceștia le-au transmis salvatorilor că nu au provizii de apă, îi doare capul și le este frig, nefiind echipați corespunzător vremii de afară. O echipă a Salvamont și una a Polției de Rrontieră au pornit în căutarea lor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Este vorba despre doi cetăţeni ucraineni, tată şi fiu, în vârstă de 52 de ani şi, respectiv, 23 de ani, care se află în zona Vârfului Poloninca, Bistra, în Munţii Maramureşului.

"Aceştia au reuşit să treacă frontiera şi se află undeva la aproximativ 400 de metri pe teritoriul României într-o zonă cu acces dificil. Prin apelul dat la 112 ucrainenii solicită ajutor de urgenţă spunând că nu au provizii şi apă, îi doare capul şi le este frig, nefiind echipaţi corespunzător, şi se tem să nu fie prinşi de grănicerii ucraineni", informează Salvamont Maramureş, într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, o echipă a Salvamont Maramureş a pornit de la baza Salvamont şi va face joncţiunea cu echipa Poliţiei de Frontieră în Bistra, urmând să urce împreună în munte pentru găsirea, recuperarea şi coborârea celor doi cetăţeni ucraineni. 

"Dupa aproxiamtiv 1 ora si jumatate de urcat cu Ambulanta Salvamont, salvatorii montani au abandonat autospeciala din cauza stratului gros de zapada care ii punea in imposibilitatea de a merge mecanizat in munte si acum deplasarea pana la cetatenii ucrainieni care au solicitat ajutor de urgenta se face pe ski de tura", mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
ucrainei ajutor salvamont munte