MENIU

Serviciul 112, schimbare importantă. Trebuie să știi asta la nevoie

Serviciul 112 va putea fi apelat și prin SMS

O noutate foarte importantă legată de serviciul 112: se va putea răspunde şi la apeluri prin SMS. Schimbarea va ajuta persoanele cu deficiențe de vorbire sau auz, dar și pe cei aflați în situații-limită, pentru care apelul telefonic ar însemna deconspirarea în fața unor răufăcători.

Serviciul Unic de Urgenţă 112 va putea răspunde şi la apeluri tip SMS graţie unei soluţii tehnice prezentate şi verificate joi în cadrul unei exerciţiu organizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu prilejul Conferinţei Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă 112.

'În cadrul expoziţiei avem o extindere a apelului 112 a unui post de lucru pe care îl avem în centrul 112 Bucureşti. Am prezentat facilităţile de care dispunem şi am arătat faptul că sistemul este pregătit datorită unei soluţii tehnice adoptate de serviciul nostru care poată să permită apelarea serviciului unic de urgenţă prin transmiterea de SMS, un serviciu foarte potrivit pentru persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire. Am creat în sistemul nostru posibilitatea de a fi transmise SMS-uri. Ne-am verificat capabilitatea de a recepţiona şi astfel de mesaje', a declarat pentru Agerpres Dănuţ Popescu, şeful Direcţiei Apel Unic de Urgenţă din cadrul STS.

El a precizat că această facilitate poate fi operaţională după elaborarea unui cadru de aplicare ce trebuie reglementat şi în colaborare cu operatorii de comunicaţii.

O altă tehnică a STS prezentată joi vizează creşterea acurateţei locaţiei, obţinerea de informaţii prin coordonate GPS.

Centrul 112 Bucureşti ­ Ilfov al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a primit premiul pentru 'Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din UE', în cadrul Galei anuale a Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA), care a avut loc miercuri.

Potrivit datelor STS, serviciul Unic 112 Bucureşti - Ilfov primeşte circa 5.000 apeluri pe zi, dintre care urgenţele medicale - 60%, ordine publică - 22%.

Mai multe articole despre:
112 serviciul 112