MENIU

Serghei Lavrov, șeful diplomației lui Putin, "prea ocupat" pentru a discuta cu omologul american Anthony Blinken

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este "prea ocupat" în acest moment pentru a purta o discuție prin telefon cu omologul său american, Anthony Blinken. Cei 2 ar urma să stabilească detaliile pentru un schimb de cetățeni.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov, a afirmat că acesta va acorda atenţie solicitării de a discuta cu omologul său american, Antony Blinken atunci când "timpul îi va permite", potrivit RIA Novosti.

"Acum are un program încărcat cu contacte internaţionale: Consiliul ministerial al OCS de la Taşkent, întâlniri bilaterale", a mai spus Zakharova.

Administraţia Biden e gata să-l predea Rusiei pe Viktor Bout, un traficant de arme care are de ispăşit în SUA o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, în schimbul a 2 cetățeni americani reținuți în Rusia.

Secretarul de stat american Anthony Blinken a anunțat că ar urma să discute această problemă cu Serghei Lavrov în cadrul unui apel pe care îl aşteaptă în cursul acestei săptămâni. Cei 2 nu au discutat de la începutul războiului în Ucraina.

 

Mai multe articole despre:
lavrov zaharova blinken razboi putin ucraina