MENIU

Serghei Lavrov: Americanii au DISTRUS relaţiile cu noi, NU INVERS

<p>Lavrov: Rusia vrea să aibă relaţii normale cu SUA</p>

Relațiile dintre Moscova și Washington au nevoie din nou de 'o resetare', a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, acuzând Statele Unite ale Americii (SUA) de deteriorarea relațiilor între cele două mari puteri, informează AFP.

Într-un interviu acordat televiziunii ruse Piatîi Canal, ce va fi difuzat duminică seara, Lavrov a declarat că, 'în prezent, este nevoie ca americanii să ceară 'o resetare' (reset)', referindu-se la funcția de resetare a unui calculator.

Șeful diplomației ruse a făcut aluzie la dorința de ameliorare a relațiilor tensionate dintre cele două țări, exprimată de președintele Barack Obama în 2009, când Hillary Clinton, pe atunci secretar de stat, i-a dat un buton roșu inscripționat cu cuvântul 'reset' (a reseta), scris greșit în limba rusă.

'În prezent, administrația (americană) este pe cale să distrugă în mare parte structurile de cooperare pe care le-a creat împreună cu noi', a afirmat Lavrov, potrivit textului interviului publicat în avans pe site-ul Ministerului de Externe rus.

'Probabil, ei vor găsi altceva: reset numărul 2 sau reset 2.0', a adăugat el glumind.

Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite ale Americii că sunt responsabile pentru deteriorarea relațiilor prin impunerea de sancțiuni dure băncilor, companiilor ruse și apropiaților președintelui Vladimir Putin pentru rolul Moscovei în conflictul din estul Ucrainei.

'Principala problemă este că noi avem cu siguranță un interes în normalizarea acestor relații, însă nu noi suntem cei care le-am distrus', a subliniat Serghei Lavrov. AGERPRES

Mai multe articole despre:
Serghei Lavrov război rece Rusia SUA