MENIU

Serghei Lavrov a comparat Statele Unite cu Hitler și Napoleon - Ministrul rus de Externe acuză Washington că a subjugat Europa

Serghei Lavrov

Serghei Lavrov a comparat Statele Unite cu Hitler și Napoleon. Ministrul rus de Externe a acuzat Washingtonul că a subjugat Europa să poarte un război împotriva Moscovei. Totodată, oficialul susține că o întâlnire între șefii agențiilor de informații din Rusia și SUA din noiembrie a fost utilă, însă nu a adus niciun progres.

„Ca Napoleon, care a mobilizat aproape toată Europa împotriva Imperiului rus, ca Hitler, care a mobilizat, capturat și adunat majoritatea țărilor europene și le-a întors împotriva Uniunii Sovietice, acum Statele Unite au format o coaliție cu aproape toți europenii. Folosesc Ucraina, care duce un război împotriva țării noastre. Scopul este același, de a găsi o soluție finală împotriva problemei rusești”, a spus Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov a mai susținut că războiul se va sfârși într-o zi, însă urmările sunt incerte.

„Într-o zi războiul se va termina, noi vom apăra oricum adevărul. Nu îmi pot imagina cum vom trăi în continuare. Totul va depinde de ce concluzii va trage Europa”, a mai spus ministrul de Externe.

Totodată, acesta a susținut că o întâlnire între șefii agențiilor de informații din Rusia și din SUA a fost utilă, deși nu a adus niciun progres. Serghei Narîșkin, directorul rus al Serviciului de Informații Externe, și William Burns, directorul CIA, s-au întâlnit la sediul Organizației Naționale de Informații din Turcia pe 14 noiembrie. Serghei a acuzat din nou că Washingtonul a fost cel care a întrerupt dialogul. 

 

Lavrov:"Like Napoleon mobilized almost all of Europe against the Russian Empire, like Hitler invaded and gunned down most EU countries and threw them against the USSR. Now, too, the U.S. has formed a coalition of almost all Europeans and is waging a proxy war against our country" pic.twitter.com/EyOB8SGwV6

— Roberto (@UniqueMongolia) January 18, 2023
Mai multe articole despre:
lavrov napoleon razboi