MENIU

SERBIA adoptă o măsură curajoasă în plină pandemie de COVID! Școlile se REDESCHID luni

SERBIA adoptă o măsură curajoasă în plină pandemie de COVID! Școlile se REDESCHID luni

Ministrul sârb al Educației, Branko Ružić, a anunțat că de luni, 18 ianuarie, când începe cel de-al doilea semestru, elevii vor merge la școală. Se va folosi în acest sens modelul stabilit în septembrie, la începutul anului școlar: elevii din clasele I-VIII se vor întoarce la școala în fromat clasic, în timp ce elevii de liceu vor merge la școală o săptămână și o săptămână vor continua cu învățământul online.

Ministrul Educației de la Belgrad a precizat că numărul elevilor infectați cu coronavirus a fost de 0,5% din totalul numărului elevilor, iar numărul angajaților din învățământ infectați cu coronavirus a fost sub 1%, deci nu se poate spune că sistemul de învățământ nu a fost pregătit să funcționeze în perioada pandemiei.

„Lucrăm în conformitate cu recomandările specialiștilor și am amânat cu o săptămână începerea școlii”, a declarat Ružić.

Conform RADOR, acesta a adăugat că este convins că examenul de la sfârșitul clasei a VIII-a se va organiza după modelul obișnuit, însă există consultări zilnice și se va vedea dacă vor fi necesare modificări.

3.708 de sârbi au pierdut lupta cu noul coronavirus până acum, în timp aproape 370.000 s-au contaminat cu virusul provenind din China.

Mai multe articole despre:
serbia coronavirus