MENIU

Coreea de Nord a recunoscut independenţa regiunilor separatiste Lugansk și Donețk! REACȚIA Kievului

Kim Jong un

Phenianul recunoaște independența regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk. Coreea de Nord nu a confirmat informația prin Ambasada sa la Moscova. Reacția Kievului nu a întârziat să apară. Această recunoaştere ar fi a treia, după cea din partea Siriei, la sfârşitul lui iunie, şi cea din partea Rusiei, cu câteva zile înainte ca Moscova să-şi lanseze ofensiva împotriva Ucrainei, în februarie.

Denis Pushilin, liderul reprezentanților Kremlinului din regiunea Donețk, a declarat că Coreea de Nord a recunoscut regiunea ocupată DRP ca un „stat independent”. Informația citată de BBC și preluată de The Kyiv Independent apare este comentată și de jurnaliștii NEXTA. 

Teroristul Pushilin spune că Coreea de Nord a recunoscut „DPR” - Republica Populară Donețk, relatează NEXTA.

Ambasadorii a două „mari superputeri” - „DPR” și DPRK (Republica Populară Democrată Coreenă - n.r.) au făcut schimb de politețuri și chiar s-au fotografiat împreună cu un fel de document privind recunoașterea independenței și suveraniteții DRP.

De cealaltă parte, „LPR” (Republica Populară Lugansk - n.r.) se simte deja jignit: nici măcar Coreea de Nord nu i-a recunoscut, comentează jurnaliștii NEXTA.

Reacția Kievului nu s-a lăsat așteptată. Astfel că Ucraina a întrerupt, miercuri, relațiile cu Coreea de Nord din cauza recunoașterii independenței de către Phenian a republicii separatiste Donețk.

„Considerăm această decizie ca o încercare a Phenianului de a submina suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, relatează Ministerul de Externe al Ucrainei, într-un comunicat publicat pe site-ul instituției.

Denis Vladimirovici Pușilin este un politician din regiunea Donețk care a ocupat funcția de șef al Republicii Populare Donețk (DPR) din 2018.